dijous, 16 de febrer del 2012

La Reina de La Nit

Amb els alumnes de quart hem estat mirant la Flauta Màgica de W.A. Mozart, una òpera molt divertida i amb unes "aries" que han pasat a la història de la música, com aquesta


En Victor Triay, de 4t ens envia aquesta versió per trompeta (ja que és el seu instrument). Uns quants detalls d'aquest instrument:

La trompeta del vídeo es una trompeta Piccolo que també es diu Trompeta Barroca perquè es va crear al final del s XIX per interpretar peces barroques, és més petita que la normal i el registre és una octava per damunt. Sol tenir un quart pistó que facilita la execució de les notes de l'escala central, està afinada en LA o SI bemoll.
La trompeta que veis al vídeo té cilindres (també es diuen de vàlvules o de pales) en tost de pistons.
Abans del s XVIII les trompetes eren de tessitura natural i no podien fer totes les notes, per executar altres registres tenien uns forats, com les flautes de bec, que tapant o destapant podien canviar el registres. A partir del s XVIII, coincidint amb la revolució industrial, és quan personatges com Sax comencen a estudiar les maneres de allargar el tub del instrument commutant amb vàlvules la direcció del aire dins l'instrument.
Hi ha altres tipus de trompetes "trompeta baixa" una octava baixa i afinada en DO o Si bemoll , la  "Eraldo", la "Poket" , la "de Vares" i els Clarins.
Trompeta "normal" 
Trompeta Picol·lo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada